novalic hayat 696x442 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Marina Bera uime Kriznog štaba FBiH obratila se zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH tokom vanredne sjednice.
Nismo predlagali „lockdown“

– Nismo predlagali „lockdown“ i proglašenje stanja prirodne nesreće ne podrazumijeva „lockdown“. Tražili smo nadzor nad provedbom mjera koje postoje. Mislim da bi to bilo daleko efikasnije. Mjere koje smo donijeli su dobre i to smatra struka. Mjere se ne provode na nivou kantona i to je najveći problem. Bilo je i pitanje testova i testiranja, USK je dobio PCR aparate. Sad im je opet ponuđeno i rekli su da ne mogu prihvatiti. Nudili smo i BPK-u da nabavimo PCR testove, ali rekli su da nemaju uslove za to – pojasnila je Bera.

Premijer Fadil Novalić zahvalio se zastupnicima na raspravi.

– Imali smo obrnut osjećaj, oni su imali osjećaj da smo mi neaktivni, a mi smo imali osjećaj napuštenosti. Posebno u trenutku kad je država izašla iz ovog. Ovo je nama psihološka potpora da nastavimo ovim putem – poručio je Novalić.
Pauza u trajanju od sat i po

Nakon toga data je pauza u trajanju sat i po, a kako bi se usuglasili zaključci.

– Bit će zakazana sjednica Odbora za zdravstvo i da se pokuša usaglasiti ili pročistiti 60 zaključaka koliko smo dobili do ovog trenutka. Bit će to težak posao – kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović.