Portal 072info

Novalić: Koridor Vc mogao bi biti dovršen za šest-sedam godina

novalic autoput
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar prometa i veza Denis Lasić i direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić obišli su u četvrtak gradilište dionice autoceste Počitelj – Zvirovići na koridoru Vc.

Tom prilikom Lasić je podsjetio da je izgradnja te dionice počela u septembru prošle godine.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Rok izgradnje je 30 mjeseci što znači da bi ova dionica trebala biti gotova u ljeto 2022. godine. Do ljeta 2022. godine vjerujem da ćemo doći do tunela Kvanj, a u međuvremenu će se taj tunel raditi, tako da ćemo Mostar, više-manje, spojiti na južni dio koridora. Planiramo raspisati i tender za dionicu Mostar sjever – Mostar jug, pa ćemo završetkom tunela Prenj, tog najzahtjevnijeg objekta na koridoru Vc, imati formiranu autocestu – istaknuo je Lasić.

Premijer Fadil Novalić u izjavi za Fenu je kazao kako je danas došao vidjeti na djelu novi koncept Autocesta Federacije BiH koji podrazumijeva simultani rad na više manjih dionica.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– U ovom trenutku imamo ovdje dvije dionice koje su ukupno oko 20 kilometara, a također u Zenici imamo “napadnutih” 20 kilometara, kao i na tunelu Ivan 10 kilometara. Trenutno imamo slučaj da relativno sporo dolazimo do funkcionalnih dijelova, ali kad dođemo iduće godine imat ćemo veliki broj kilometara – kazao je Novalić, dodavši kako slijedi povezivanje tih dionica.

Po njegovim riječima, s prvim čovjekom Autocesta FBiH danas je razgovarao i o početku gradnje dionice Konjic – Ovčari – Zračna luka Mostar, ukupne dužine 51 kilometar, te o dionici od Žepča do Putnikova brda dugoj oko 40 kilometara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

– Realno je očekivati da bi za 6 do 7 godina mogli zatvoriti cijeli koridor Vc. Imamo dovoljno financijskog potencijala, iza nas stoje investitori, imamo likvidne autoceste i mislim da ćemo postići taj cilj – poručio je Novalić.

Podijelite članak
  • 44
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Šta piše u ugovoru između “Srebrene maline” i FUCZ: Ko je garantirao ispravnost respiratora, hoće li biti raskinut ugovor!?

072info.com

Novi poraz respiratorske mafije: Ne daj Bože da iko završi na Fikretovom respiratoru

072info.com

Zenica: 120 radnika danonoćno gradi najduži tunel u BiH na autocesti

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6