B951031A 2D87 4FBE 9E14 53435A982AFF
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 19, 2021 @ 14:45
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Saslušanjem Sanite Alagić, pomoćnice direktora FUCZ i šefice Sektora za finansijsko poslovanje, javne nabavke i skladištenje, u Sudu BiH je danas nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima za spornu nabavku 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, piše Avaz.

NER FIT

Osim Novalića, optuženi su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević i vlasnik kompanije “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Senka Nožica, braniteljica Jelke Milićević, postavila je niz pitanja svjedokinji. Jedno od njih bilo je da li je Jelka Milićević, izuzev u jednom navratu, telefonski kontaktirala Alagić, na što je ona dala negativan odgovor.

Nožica je potom pitala svjedokinju da li je Milićević spominjala nabavku 100 respiratora, na šta je ona odgovorila da nije i da je bilo rijeli o nabavci medicinske opreme.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Tužilac Mirza Hukeljić kazao je da je svjedokinja danas iznijela kontradiktorne izjave. Također, ukazao je na to da je Alagić ponovo mijenjala iskaz.

Naredno ročište zakazano je za 24. novembar.

LIDER