Portal 072info

Nove metode pranja kose bez šampona pravi su hit

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve više stilista i frizera savjetuje svoje klijente da šampon za kosu svedu na minimum jer je to mnogo zdravije. Mnogi stilisti i brijači su prihvatili i pridružili se anti-šampon pokretu koji kaže da bismo trebali što rijeđe ili uopće ne prati kosu sa šamponom.

Razlog tome oni vide u činjenici da većina komercijalnih preparata sadrži sulfate koji skidaju prirodna ulja s vlas te tako našu kosu čine krhkijom i slabijom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pranje kose bez šampona ili, kako su to prozvali vani ‘no poo metoda’, sve više uzima maha s obzirom da se trudimo vratiti prirodi i živjeti na ekološki prihvatljiv način. Treba objasniti da to naravno ne znači da osoba ne treba prati kosu, ona samo treba izbjegavati šampon. No poo metoda temelji se na jednostavnoj premisi – sastav šampona, bez obzira na njihovo porijeklo i cijenu je štetan za naše vlasište i kosu.

Za kosu, tvrde pobornici te metode, su mnogo bolja prirodna rješenja poput sode bikarbone, octa, limunovog soka za pranje ili čak sama voda. No, koje su posljedice takvog tretiranja kose i je li ono dobar odabir za svaku osobu?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dok je to prihvatljivo za dvadesetogodišnjake i tridesetgodišnjake stručnjaci smatraju da za žene u zreloj dobi to nije dobro rješenje pogotovo za one koje su u menopauzi jer njihova kosa zahtijeva dodatnu pažnju.

Nekim ljudima jednostavno se ne sviđa osjećaj pranja kose bez šampona tako da jednostavno, ma koliko netko tu metodu i smatrao dobrom, ona mu mu nije prihvatljiva. Mnogo je onih koji se odlučuju za šampone za kosu bez sulfata i parabena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME