Nove nagrade za „Grebanje“

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dzenana 2

Ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica učestvovao je na 18. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ Užice 2013. sa predstavom Grebanje ili Kako se ubila moja baka. Nakon glasanja stručnog žirija Festivala Direkciji BNP-a saopšteno je da je glumica Dženana Džanić osvojila nagradu „Ardalion“ za najbolju mladu glumicu za ulogu Slobodanke.

U saopštenju žirija kojeg su na ovogodišnjem Festivalu činili Emeritus Svetozar Rapajić, prof. Dr. Nebojša Romčević, Tomislav Kurelec, Zoran Ljutkov i prof. Darko Nedeljković stoji: „Dženana Džanić je tumačenjem lika Slobodanke najavila glumačku karijeru visokih dometa“. Pored ove, Dženana je osvojila i nagradu „Avdo Mujčinović“ beogradske „Politike“.

Sa dvije osvojene nagrade zeničko pozorište je postalo jedno od najuspješnijih na ovogodišnjem Festivalu, a predstava Grebanje…ubjedljivo najnagrađivanija predstava koja je nastala u prošloj teatarskoj sezoni u BiH sa ukupno 17 osvojenih nagrada.

GODISNJICA
MARKETING