Portal 072info

Nove poplave u Srebreniku i Lukavcu, nivo rijeke raste

Vodostaj na brani HA Modrac u sedam sati iznosio je 199,31 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). Ispust kroz temeljne otvore iznosi 59 m3/s.

Zbog obilnih padavina koje su s četvrtka na petak pogodile Opštinu Srebrenik poplavljeno je nekoliko objekata u Mjesnoj zajednici Bjelave, zbog porasta vodostaja Bijele Rijeke u Mjesnoj zajednici Donji Potok i porasta rijeke Tinje, a čiji je vodostaj na mjernoj letvi kod Koprića mosta u 01.15 sati iznosio 2,90 m. Prema jutrošnjim mjerenjima nivo rijeke Tinje je 1,20 m.

Intenzivne kišne padavine u posljednja 24 sata, uzrokovale su porast nivoa vodotoka rječica i lokalnih potoka na području Lukavca te njihovo izlijevanje iz korita na pojedinim mjestima i to:

– U MZ Puračić odron je prekinuo lokalni put Bukva – Turija.

– U MZ Gnojnica „Hanište“ izlila se rječica i poplavila nekoliko stambenih objekata.

– U MZ Stupari izlio se potok i odnio lokalni put.

– U MZ Berkovica izlila su se dva potoka i poplavila nekoliko stambenih objekata.

– U MZ Kruševica od lokalnog potoka poplavljeno je nekoliko stambenih objekata.

– U MZ Dobošnica poplavljeno je nekoliko objekata.

U protekla 24 sata prijavljen je pronalazak NUS-a na području Opštine Lukavac, koji će biti uklonjen u narednom periodu od strane tima za uklanjanje NUS-a, prenosi Patria.

Usljed kiše koja je padala tokom noći, oborinske vode su nanijele zemlju i pijesak na puteve u naseljima Klimenta, Bistrice i Karići (Općina Jajce), tako da je promet otežan.

Na lokalitetu Novog Šehera radnici Civilne zaštite Maglaj dobili su dojavu o eksplozivnoj napravi nepoznatog porijekla te je odstranili i uskladištili. A u Žepču je danas u mjestu Vinište prijavljen NUS (dvije ručne bombe u šahtu.)  Prijava proslijeđena Timu za uklanjanje neeksplodiranog ubojnog sredstva FUCZ , koji će pronađena sredstva ukloniti u toku dana.

Nezavisne novine

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box