Portal 072info

Novi ciklus besplatnih kurseva engleskog jezika za sve građane Zenice!

Nakon uspješnog višemjesečnog ciklusa pohađanja besplatnih kurseva engleskog jezika na području Zenice, LPR Centar u saradnji sa El-Roi Evropskim centrom za obrazovanje iz Londona u mjesecu septembru organizuje novi ciklus kurseva engleskog jezika za sve građane Zenice.

 

Kompletan kurs traje 9 mjeseci i sastoji se od  9 nivoa a polaznik kreće na nastavu od nivoa utvrđenog predtestiranjem. Nakon završene edukacije polaznici rade završni test nakon kojeg dobijaju međunarodno priznati certifikat. Ovaj kurs se organizuje shodno Evropskom referentnom okviru za jezike te se svaki polaznik može prijaviti za sve nivoe od A1 do C1.

Naš cilj od samog početka je organizacija besplatnih i pristupačnih kurseva za socijalno ugrožene i marginalizovane grupe te omogućavanje  jednostavnijeg pristupa obrazovanju i budućem usavršavanju. Dakle, svi oni koji spadaju u zakonom definisane socijalno ugrožene kategorije društva imaju pravo na potpuno besplatno pohađanje našeg kursa engleskog jezika. Svi ostali kandidati koji nisu socijalno ugroženi imaju jedinu obavezu finansiranja mjesečne participacije za kurs u iznosu od simboličnih 27 KM.

El Roijevi besplatni kursevi se istovremneo implementiraju u 35 zemalja svijeta a u našoj državi smo do sada, preko Lpr Centra, ovim kursevima educirali oko 1500 polaznika u 22 grada dok je približno 500 polaznika još uvijek u procesu edukacije.

Pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave za novi ciklus obuke koji počinje u septembru te tako osiguraju svoje mjesto u novim grupama polaznika kursa engleskog jezika.

 

Prijave se vrše  putem naše stranice www.centarlpr.com gdje možete pronaći više informacija o našem radu i timu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box