Novi detalji dvostrukog ubistva u BiH: Teže ranjenom amputirana noga

Dvije osobe ubijene su, a dvije teško ranjene u pucnjavi koja se dogodila oko 2 sata ujutro, 4. augusta, u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude. 

Prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a dvije su ranjene, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

“O događaju je obavještena policija, koja je izašla na lice mjesta gdje su zajedno sa dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja. Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih, koja će se provesti sutra u jutarnjim satima. Poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ”Ubojstvo” i ”Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari‘, potvrdila je za Natalija Marić, dežurna tužiteljica u Kantonalnog tužilaštva ZHK za portal Radiosarajevo.ba.

Kako ranije objavljeno, pucnjava se dogodila ispred jednog ugostiteljskog objekta, a svemu je prethodila svađa.

Kako Hercegovina.info saznaje ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati biznismen i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.