Portal 072info

Novi detalji nesreće u Maglaju: Djevojčica se vraćala iz mekteba kada ju je pokosio Passat

Foto: Avaz.ba
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na magistralnom putu M-17, u naselju Liješnica kod Maglaja, danas oko 11.30 sati dogodila se tragična saobraćajna nesreća, u kojoj je život izgubila 12-godišnjakinja M. S.

Nesreća se dogodila kada se djevojčica vraćala kući s mektepske nastave. Prelazila je magistralni put M-17 na neobilježenom prijelazu kada ju je udarilo vozilo Passat, kojim je upravljao T. D. (37) iz Suhog Polja kod Doboja, koji se u trenutku nesreće kretao iz pravca Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Djevojčica je nakon nesreće prevezena u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Maglaj, gdje su dežurni zdravstveni radnici, nažalost, mogli samo konstatirati smrt.

Potreseni tragedijom Na licu mjesta ekipa Avaza.ba zatekla je grupu mještana Liješnice. Duboko su bili potreseni tragedijom koja je zadesila porodicu poginule djevojčice. Ogorčeni su na vozače koji ovom dionicom, kako tvrde, voze preko svih ograničenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Djevojčica je bila pravo zlato – bilo je prvo što su nam rekli. Šefik Ibraković je iz Misurića, a u Liješnici mu živi kćerka s porodicom.

– Imam dva unuka, jedan je već krenuo u školu i svakodnevno na ovom mjestu prelazi magistralu, kao i ostala djeca koja iz naselja Salkići idu do objekta područne škole. Vozila koja se kreću iz pravca Maglaja i izlaze iz tunela imaju ograničenje 70 kilometara na sat.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Taj znak niko ne poštuje, to odgovorno tvrdim. Ne predstavlja samo magistrala opasnost za djecu nego i lokalni put pored škole. Zašto se na ovom dijelu magistrale ne postave barem pješački prelazi – pita se ogorčeni Ibraković.

Loša preglednost Mještani nam pričaju da je loša preglednost, posebno za pješake, i kada su kamioni parkirani ispred obližnjeg stovarišta građevinskog materijala. Još jedna opasnost za djecu, tvrde. Prije rata na istom mjestu poginula je, također, desetogodišnja djevojčica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Okupljeni mještani odlučni su u namjeri da se na ovom dijelu magistralnog puta M-17 uvedu znatno niže dozvoljene brzine kretanje, ali i da se osigura sigurnost pješaka izgradnjom pothodnika. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji PS Maglaj, uz dežurnu kantonalnu tužiteljicu Adisu Kadušić.

Više detalja o ovoj tragičnoj nesreći znat će se nakon okončanja svih istražnih radnji. Dok je trajao uviđaj, saobraćaj se ovom dionicom M-17 odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME