Novi Firefox sa sobom donosi i novi dizajn

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Mozilla radi na novom korisničkom sučelju za Firefox 57 pod imenom Photon. Najzanimljiviji dio ovih radnih skica sučelja je dodavanje kockastih tabova koji će zamijeniti okrugle tabove, nova stranica za novi tab te nova rubrika za adresu koja je centrirana

U izborniku s tri tačkice dolaze sljedeće opcije: Copy URL, Email Link, Save to Pocket, Set a Reminder, Send to Device, Screenshot, Extension X i .Share

Nova stranica za novi tab uključuje stream aktivnosti koji se već neko vrijeme testira u sklopu programa Test Pilot. Opcija za skidanje slika u meniju s tri točkice također je u stadiju testiranja. Mozilla, podsjećamo, vjerojatno koristi program Test Pilot kako bi isprobala opcije koje će u konačnoj verziji raditi glađe i učinkovitije u konačnoj verziji Photona umjesto da ih postupno plasira s nadogradnjama za Firefox.

Redizajn predstavlja prvu grafičku preinaku programa još od 2014., kada smo prvi put došli u susret s Australisom – sadašnjim sučeljem u kojem svi uživamo. U studenom dolaskom Firefoxa 57 nezadovoljni korisnici uživat će u nešto kockastijem sučelju.

Ako sve prođe kako spada i ništa ne kasni, rani testeri trebali bi doći do Photona nakon što Firefox 57 uđe u Auroru tokom augusta. Firefox 57 je vjerovatno prvo izdanje preglednika koji će samo podržavati ekstenzije Firefoxa, što znači da svi klasični add-onovi izlaze iz igre.

Tportal