Portal 072info

Novi izgled dionice Koridora 5c Svilaj – Odžak (VIDEO)

04

Potpisan je danas Ugovor o izgradnji dionice Koridora 5c Svilaj-Odžak, koji će se kretati u dužini od 11 kilometara, a gradnja ovog Koridora je data u ruke konzorciju na čijem je čelu austrijska kompanija Strabag, dok su izvođači radova su bosanskohercegovačke kompanije Euro-asfalt  i ŽGP  Sarajevo.

Kako se nalazi u ugovoru, a i sukladno s istim, koji je potpisan od strane direktora JP Autoceste FBiH Ensad Karić, predstavnik Strabaga AG Austrija Josip Kuzmanić, federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, i direktor Euro-Asfalta d.o.o. Sarajevo Hamed Ramić, ukupna vrijednost radova iznosi 61 miliona eura.

07

Tenderskom procedurom i po protokolu, osim ovih sredstava, 10 miliona eura je rezervirano i planirano za izgradnju savremenog međunarodnog graničnog prijelaza kod Svilaja, cestovne petlje kod Odžaka i 6 kilometara pristupnih cesta, što će dodatno olakšati cijeli saobraćaj ali i time samu putnu liniju u zemlje susjede.

Kako je rečeno na današnjem potpisivanju, radovi na Koridoru 5c od Svilaja do Odžaka trebao bi sa radom početi 23. septembra i trebalo bi biti završeno u narednih 14 mjeseci.

10

Ono što je važno naglasiti jeste da su pri potpisivanju pomenutog Ugovora prisustvovali i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, kao i ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara BiH Damir Hadžić.

U videu, pogledajte kako će to izgledati Koridor 5c u skorije vrijeme.

Podijelite članak