Portal 072info

NOVI JURIŠ NA BUDŽET: SDA samo u Sarajevu zaposlila skoro 300 stranačkih kadrova i rodbine!

Ne treba čuditi da je Izetbegović, nakon što je obezbijeđeno sigurno radno mjesto za skoro 300 kadrova SDA, spreman sada, dok se ne formira nova vlast prekinuti zapošljavanje

Nije bilo neselektivnog zapošljavanja u ministarstvima u Kantonu Sarajevo. To su pokazale naknadne zajedničke analize predstavnika SDA i DF-a, ničeg mimo uobičajenog tempa zapošljavanja zbog odlaska u penziju i slično. Ali, spremni smo staviti potpuni moratorij na zapošljavanje, pa i na redovno i neophodno u sljedećih nekoliko mjeseci, dok ne formiramo novu strukturu vlasti, kazao je između ostalog u intervjuu za Oslobođenje Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA komentirajući dovođenje u pitanje koalicije ove dvije stranke, zbog kako je to DF poručio, zapošljavanja stranački podobnih kadrova i rodbine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izetbegović zaista istinu govori. Nije bilo neselektivno, već plansko zapošljavanje i uhljebljavanje SDA-ovaca. I nije bilo samo u ministarstvima, već i u administraciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, te u javnim ustanovama, piše bh. novinska agencija Patria.

Ali, prešutio je naravno Izetbegović da kaže da je samo tokom novembra SDA obezbijedila budžetsku „koricu hljeba“ za svoja 63 člana, simpatizera, rodbinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Isto tako, svjesno je preskočio period od februara do kraja oktobra ove godine, kada je njegova stranka zaposlila više od 200 osoba, i normalno svi su na kantonalnom budžetu koji je već odavno na izdisaju.

Stoga ne treba čuditi da je Izetbegović nakon što je obezbijeđeno sigurno radno mjesto za skoro 300 kadrova SDA, spreman sada, dok se ne formira nova vlast prekinuti zapošljavanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

A kad se formira nova vlast bit će to novi juriš na budžet. I ne treba gajiti iluzije da će bilo ko od onih što su na birou za zapošljavanje godinama, ili radnici koji su zbog stečaja ostali bez posla ili mladi imati šansu u ovom projektu zapošljavanja SDA. I da ne zaboravimo, sva zapošljavanja od februara do danas rađena su pod budnim okom Denisa Zvizdića, najbližeg Izetbegovićevog saradnika, piše Nap.ba.

Zvizdićev dolazak na čelo Vijeća ministara samo će „preseliti“ projekat zapošljavanja na državne budžetske jasle. U Kantonu Sarajevo ionako ga je uspješno okončao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME