Novi komesar u posjeti premijeru

Podijelite vijest

b45169264242c29e67918a77d0055bb3_XL

Semir Šut, novoizabrani komesar policije u Zeničko-dobojskom kantonu koji će dužnost preuzeti 6.maja ove godine od svog prethodnika Fahrudina Bečirovića posjetio je danas zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova ZDK Rifatom Delićem, premijera u ostavci ZDK Muniba Husejnagića.

„Smatram ovo našim prvim zvaničnim susretom“, kazao je Husejnagić, i dodao da je posebno zadovoljstvo pozdraviti komesara koji je i kod Nezavisnog odbora , a i kod Vlade Zeničko-dobojskog kantona dobio jednoglasnu podršku za postavljanje na ovu odgovornu dužnost.

„Mnogo je posla i obaveza pred policijom“, rekao je Šut. „Od nas se mnogo traži i očekuje. Ja ću nastojati da ono što radim 27 godina održim, a to je da sačuvam svoj obraz na kojem za sve ove godine nema mrlje. Insistiraću na timskomradu, na maksimalnom iskorištavanju unutrašnjih rezervi koje imamo prije svega u našim odličnim ljudima, a oni su upravo glavni faktor za uspješnost policije.“

Novi komesar je najavio i poseban iskorak prema medijima naglašavajući da policija jednako mora prihvatati kritike kao i pohvale.

Tokom prvog susreta premijera, ministra i komesara govorilo se i o provođenju konkursa za policijske službenike koji je zaključen prije nekoliko dana i na koji se javilo gotovo dvije hiljade kandidata. Jednoglasan je stav da se poštivanje zakonitosti i propisanih uslova konkursa uzima kao osnovni kriterij prilikom zaključivanja procedure i upošljavanja novih policajaca.