Portal 072info

Novi koncept emisije Iz bakine kuhinje: Baka preuzela kontrolu

Možete li zamisliti obiteljsko okupljanje bez tradicionalnih jela ili slastica koje su vam se od djetinjstva duboko urezale u pamćenje? Prhki kolačići, pite, pihtije, uštipci, juhe, ćevapi, kompoti…Baka/nana Azra pokazat će vam riznicu slatkih i slanih delicija iz cijele BiH koje će mnoge odvesti u djetinjstvo.

Bez obzira na to jesu li vaše nane ili bake na vas prenijele svoja znanja ili nisu, ova će vas emisija uvesti u tajne spravljanja gotovo svih domaćih jela po tradicionalnim recepturama. “Cilj mi je da sačuvam od zaborava starinska jela i običaje i zato mi je ova emisija pravi izazov. Privatno imam mali muzej starinskih stvari i sve se savršeno uklopilo u ovu emisiju što ćete moći vidjeti već u subotu,“ kaže nam Azra Barakovac, nana koja je i voditeljica i kuharica u emisiji. U narednih nekoliko emisija u fokus dolaze jesenske namirnice kesten i tikva.“Kesten nije samo sredstvo za grijanje ruku na trgovima metropola, on se može iskoristiti za spravljanje slanih i slatkih jela koja su vrlo jednostavna za pripremu, a ukusna,“ kaže Azra.

Subotom u 16:30h  u programu OBN-a uživajte u pripremi i nezaboravnim okusima u kojima će uživati i vaša djeca i unuci, i po kojima će vas se uvijek sjećati!

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box