Novi međunarodni uspjeh Univerziteta u Zenici

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

FakultetzaMetalurgijuiMetaleZenica

Evropska komisija iz Brisela je 15.10.2013. objavila rezultate novog odnosno posljednjeg kruga natječaja za finansiranje Tempus projekata.

Među gotovo 1000 prijavljenih projekata sa 3 kontinenta (Evropa, Azija, Afrika) odabrano je za finansiranje 171 projekat. Među njima je i 10 projekata u kojima učestvuju visokoškolske institucije iz BIH, a od toga 4 projekta u kojima učestvuje Univerzitet u Zenici putem svojih članica.

To su projekti: Jačanje partnerstva sa kompanijama korištenjem potencijala zemalja Zapadnog Balkana (Project: Improvment of Partnership with Entreprises by Enhenchment of Regional Quality Management Potentials in WBC) koji će voditi Univerzitet Crne Gore, a partner sa UNZE je Politehnički fakultet, zatim projekt „Reforma i baziranje NPP na kompetencijama u studiju sestrinstva u zemljama Zapadnog Balkana (Project: „Competency Based Curriculum Reform in Nursing and Caring in Western Balkan Universities“) koji će voditi KU Univerzitet iz Leuvena (departman iz Ghenta), a partner sa UNZE je Zdravstveni fakultet, projekt: Podsticanje studentskog preduzetništva i pristup inovacijama za univerzitetsko-industrijsku saradnju (Project: Fostering students’ entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration) koji će voditi Univerzitet u Novom Sadu, a partner sa UNZE je Centar za inovativnost i preduzetništvo te projekt „Kvalifikacioni okvir za visoko obrazovanje u BIH“ (project: Bosnia and Herzegovina Qualification Framework for Higher Education) koji će voditi Univerzitet iz Paderborna (Njemačka), a ispred UNZE je u pripremama radio QA ured Rektorata UNZE koji će ispred UNZE voditi ovaj projekt.

UNZE

GODISNJICA
MARKETING