Portal 072info

Novi nezaustavljivi trend među pametim telefonima

U Honoru smatraju kako su pametni telefoni namijenjeni gamerima nezaustavljivi trend na tržištu, pogotovo među tzv. milenijalcima te će ovakvi uređaji biti u centru njihova istraživanja i razvoja.

Pametni telefoni najpopularnija su platforma za videoigre – svi ih imaju, na online trgovinama aplikacija dostupne su brojne (besplatne) igre, tako da za mnoge više nema potrebe za kupovnom posebnih konzola kada najpopularniju konzolu već imaju u džepu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da su igre na mobilnim uređajima sve popularnije, prepoznale su i mobilne kompanije te je tokom protekle godine predstavljeno nekoliko pametnih telefona sa snažnim hardverom koji su namijenjeni upravo ljubiteljima igara.

Asus je tako početkom juna predstavio ROG smartphone s nabrijanom verzijom Snapdragona 845 i 8 GB RAM-a, a prije te kompanije mobilne uređaje namijenjene gamerima predstavili su i Razer i Xiaomi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prošlog mjeseca, ali samo za azijsko tržište, telefon za ljubitelje videoigara predstavio je i Honor, a ako je vjerovati predsjedniku odjela te kompanije za azijsko tržište, gamerski telefoni postali su nezaustavljiv trend na tržištu, pogotovo među tzv. milenijalcima te će upravo takvi uređaji biti u centru istraživanja i razvoja ove kompanije u budućnosti.

Honor Play tržište planira osvojiti kombinacijom pristupačne cijene od 300 dolara, odličnog hardvera te tehnologije GPU Turbo koju je razvio Huawei – riječ je softverskom poboljšanju zahvaljujući kojem se povećava učinkovitost grafičke obrade za 60 posto, uz 30 posto manju potrošnju energije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema najavama iz kompanije, ovo je tek prvi u nizu gamerskih telefona za kojima u Honoru, dakle, očekuju veliku potražnju, a osim Honora, na telefonu za ljubitelje videoigara radi i Huawei.

Tržište mobilnih igara od 2007. godine konstantno bilježi dvoznamenkasti rast, a njegova vrijednost ove godine, prema procjenama kompanije Newzoo, iznosit će više od 70 milijardi dolara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ove godine apsolutni je hit igra Fortnite, koja je dostupna na Appleovim uređajima, a uskoro će se moći igrati i na Androidima.

Radiosarajevo

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME