Novi pogled na Sarajevo, sasvim sigurno

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

visual_500px

Građani Sarajeva od jučer su bogatiji za informativni servis koji obuhvata sve poslovne subjekte, kulturno-historijske objekte i druge javne institucije u Sarajevu. Njegovo ime je lako pamtljivo, Ziher.ba.(aktivirati link www.ziher.banaovuriječ).

U razvoj projekta Ziher, kreativni tim Agencije DWA i Centra kreativnih inicijativa mladih – Symbiosis je utrošio dvije godine istraživanja i razvoja, kako bi na jednom mjestu ponudili najkompletniju interaktivnu mapu Sarajeva, sa unešenih preko 5000 poslovnih subjekata, kulturno-historijskih objekata i javnih institucija, vektorski trasiranim gradskim ulicama, te velikim brojem djelatnosti u poslovnom katalogu.

Snalaženje na Ziher-u je iznimno jednostavno, te grupisano po nazivu subjekta, adresi, ključnim pojmovima ili djelatnostima. Po potvrdi pretrage na interaktivnoj mapi se automatski locira traženi objekat, označen tzv. pin-om sa svim relevantnim informacijama.

Ziher.ba nastoji biti najkompletniji informativni servis, pomoći pri pronalaženju proizvoda, usluga, poslovnih i javnih objekata, te poslovna berza i kanal komunikacije privrednih subjekata, kao podsticaj privrednim aktivnostima lokalnezajednice.

Ovaj informativni servis sa kompleksnom i cjelovitom bazom privrednih i javnih subjekata, besplatno dostupan svim građanima, domaćim i stranim turistima te široj društvenoj zajednici, je inovativannačin da se privrednisubjekti u Sarajevu prezentuju na interaktivnoj mapi Grada, te ostvare direktnu komunikaciju sa hiljadama posjetitelja, postojećih i novih kupaca

Trenutno, Servis je dostupan na web platformi, te je u narednom period planiran razvoj mobilnih Android i IOS aplikacija i dodatnih usluga koje će olakšati korištenje svim njegovim korisnicima i na najbolji način prezentovati privredne, kulturne i historijske vrijednosti Sarajeva.

Projekat je podržan od strane Općine Centar.