Portal 072info

Novi pokušaj blokade Zenice

Samo 11 od 31 vijećnika Gradskog vijeća Zenica pojavila su se na današnjoj sjednici koja zbog nedostatka kvoruma nije održana.

Za ovu sjednicu trebalo je razmatrati 11 tačaka među kojima su svakako najvažnije Program organizovanja sezone grijanja 2017./2018.godina kao i rješavanje ovog problema u budućnosti, informacije u oblasti poticaja za poljoprivredu i Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za period I-VI 2017.godine.

Prisutnima u sali gradskog vijeća obratio se gradonačelnik Fuad Kasumović i vijećnik Mladen Simić.

“Ustavi i zakoni ove države se moraju poštovati, Zenica je multietnički i evropski grad i dok sam ja gradonačlnik, tako će biti. Građanima Zenice svi smo obećali napredak, a oni, mislim na ove koji su se ponijeli kukavički i nisu došli na današnju sjednicu, već mjesecima kažnjavaju Zeničane što nisu glasali za njih. Prvo su pokušali uskratiti budžet, pa građanima uskraćuju milione koje smo trebali naplatiti od kladioničara. Sve su učinili da uspore realizaciju projekta regionalni vodovod Plava voda, a sada uskraćuju sugrađanima pravo na kvalitetno grijanje. Gradska uprava je na putu da trajno riješi problem grijanja i to na ekološki prihvatljiv način i tome smo trebali raspravljati na ovoj sjednici. Više od osam stotina ljudi čeka na poticaje za poljoprivredu koje im također žele uskratiti ovakvim opstrukcijama. Vijećnike iz stranaka koje opstruišu rad, pozivam da rade u interesu svojih građana, da prestanu se baviti politikanstvom i visokom politikom. Ako to nisu spremni, a imaju hrabrosti, pozivam ih da svi zajedno podnesemo ostavke i raspišemo vanredne izbore”, povodom neodržavanja sjednice Gradskog vijeća rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Sanja Renić nakon što je utvrdila nedostatak kvoruma zaključila je  12. sjednicu Gradskog vijeća i najavila da će slijedeća sjednica biti održana kada se za to steknu uslovi.

Zenica.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box