Novi pretresi u Sarajevu zbog slučaj “Dženan Memić”

3B7B4559 8F96 42DA A73C 9AE93DC969A5

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo na više lokacija u Sarajevu vrše nove pretrese u slučaju smrti “Dženana Memića”; piše Klix. 

Pretresi se vrše po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za portal Klix.ba.

“Policija Kantona Sarajevo postupajući po nalogu Tužilaštva BiH uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH, provodi određene aktivnosti na području Kantona Sarajevo vezano za pretrese objekata dvije osobe. Više informacija o ovim aktivnostima nakon što iste budu okončane”, kazao je za naš portal Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo, pretresaju se stanovi Muamera Budnje, sina Alije Budnje, Ševala Kovačevića te još jedan objekat na Ilidži.

Podsjećamo, u noći 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj aleji stradao je 22-godišnji Memić, a tada je s njim bila Alisa Ramić (djevojački Mutap). 

Porodica Memić i njihov pravni zastupnik Ifet Feraget su ukazivali na to da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, čija je tada glavna tužiteljica bila Dalida Burzić, prvobitno stradanje istraživalo kao ubistvo, a da su ga potom okvalifikovali kao saobraćajnu nesreću.

Memići i Feraget, uvjereni da je Dženan ubijen, insistiraju da pravosuđe stradanje istražuje upravo kao ubistvo. 

Međutim, kantonalno tužilaštvo je to tretiralo kao saobraćajnu nesreću, za koju su optužili Ljubu i Bekriju Seferovića. Bili su optuženi da su kombijem usmrtili Dženana, a onda je uslijedila pravna trakavica.

Sud Bosne i Hercegovine je 21. jula potvrdio optužnicu protiv pet osoba koje državno tužilaštvo tereti za organizovani kriminal u cilju prikrivanja dokaza o tome kako je Dženan Memić stradao. Optuženi su Alisa Ramić, njen otac Zijad Mutap, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela Crystal, koji se nalazi u blizini mjesta Dženanovog stradanja, Muamer Ožegović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE