Novi prijema kadeta u SIPA-u, Graničnu policiju, DKPT te policijskih službenika

Novi prijema kadeta u SIPA-u, Graničnu policiju, DKPT te policijskih službenika

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o utvrđivanju Plana prijema kadeta u policijske agencije na razini institucija BiH za 2024. godinu. Odlukom je predviđen prijem kadeta u nekoliko ključnih policijskih agencija kako bi se ojačali kapaciteti sigurnosnih snaga u zemlji.

Prema ovoj odluci, u Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) bit će primljeno po 15 kadeta za činove policajca i mlađeg inspektora. Granična policija (GP) BiH će primiti 150 kadeta za čin policajca, dok će u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH biti primljeno 50 kadeta za isti čin.

Financiranje zapošljavanja ovih kadeta bit će osigurano iz proračuna pojedinih agencija. Konkretno, sredstva za isplatu naknada kadetima i za financiranje zapošljavanja policijskih službenika bit će osigurana u proračunima SIPA-e, GP BiH i DKPT-a. Dodatna sredstva potrebna za školovanje kadeta bit će osigurana u proračunu Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Ova odluka dio je šireg plana jačanja sigurnosnih kapaciteta Bosne i Hercegovine, s ciljem poboljšanja efikasnosti i djelotvornosti policijskih službi na svim razinama.

Ministarstvo sigurnosti BiH naglašava važnost kontinuiranog ulaganja u obuku i razvoj kadrova kako bi policijske agencije mogle adekvatno odgovoriti na sve sigurnosne izazove s kojima se zemlja suočava.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica