Novi primjer bahatosti: Kvadom preticao preko zelene površine

63E46377 E4D6 49EB AFB2 AB2E01FB8BF3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nesavjesni vozač četverocikla (kvada) je posljednji primjer sve učestalijih saobraćajnih prekršaja i saobraćajne nekulture u Sarajevu, piše Klix.

Čitatelj nam je ustupio videosnimak na kojem se vidi kako se kvad u naselju Otoka kreće zelenom površinom pretičući ostala vozila na glavnoj gradskoj saobraćajnici. Snimak je nastao jučer (subota).

Time je nesavjesni vozač, krećući se na prostoru na kojem nije dozvoljeno kretanje motornih vozila, ugrozio ostale učesnike u saobraćaju. Ovako nešto i ranije se dešavalo i čini se da postaje sve učestalije.

ČITAJ JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori: Poginuo 42-godišnji bh. državljanin

Između ostalog, terenac se nedavno vozio preko gradilišta, tj. trase na kojoj se rekonstruiše tramvajska pruga, a dešava se da se pješačke staze koriste kao cesta. Bilo je onih koji su ova svoja nedjela fotografisali ili snimili, pa se time hvalili i preko društvenih mreža.

Kvadovi su sve popularniji u Bosni i Hercegovini te je sve više onih koji ovom vrstom vozila krše saobraćajna pravila. Među njima su i maloljetnici, što za posljedicu ima i nesreće s kobnim ishodom.

ČITAJ JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća: Povrijeđen 18-godišnji pješak
GODISNJICA
MARKETING