i 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Jutros u sedam sati sa graničnog prelaza Kamensko krenuo je prevoz vangabaritnog tereta i kreće se preko Tomislavgrada i Šuice za vjetroelektranu Ivovik.

– Molimo vozače da u trenutku prolaska ovog tereta voze opreznije, a predviđeni dolazak na odredište je oko 10 sati – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Ivan, na magistralnom putu Tarčin – Konjic, od 17 do 4 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Konjic – Jablanica kroz tunel Crnaja tokom dana u funkciji su obje trake, a od 20 do 5 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica).

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.