Portal 072info

Novi projekat američke vlade za pomoć poplavljenima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otpravnik poslova američke Ambasade u BiH Nikolas Hil sutra će najaviti novi projekat američke vlade koji će podržati dugoročni oporavak od posljedica nedavne prirodne katastrofe koja je zadesila BiH.

Cilj ovog projekta, finansiranog putem USAID-a, je pružanje podrške ekonomskom i socijalnom oporavku BiH, odnosno kreiranju novih radnih mjesta za hiljade porodica pogođenih poplavama u BiH, te pomoći u normalizaciji života, pogotovu najmlađih širom zemlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Većina sredstava za ovaj projekat generisana je iz USAID-ovog kreditnog programa za mala i srednja preduzeća, saopšteno je iz američke Ambasade u BiH.

USAID i vlasti u BiH zajednički su nadgledali otplate ovih kredita, pohranjenih u program za hitne slučajeve.

Osim Hila, sutra će na konferenciji za novinare biti i visoki funkcioneri USAID-ove Kancelarije za Evro-Aziju Roberta Mahoni, Džonatan Kac, te direktor misije USAID-a u BiH Dejvid Bart. Konferenciji će prisustvovati i ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić i guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić. Početak konferencije zakazan je za 14.00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH, nakon posjete zvaničnika SAD i BiH Operativnom centru Ministarstva bezbjednosti BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U saopštenju se podsjeća da je Vlada SAD do danas, prvenstveno putem USAID-a, obezbijedila više od 1,6 milijardi dolara pomoći namijenjene ekonomskom, demokratskom i društvenom napretku BiH.

Agencije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME