Portal 072info

Novi prostor KK Hase Karate Do

Zenički Karate klub Hase Karate DO ubuduće će raditi u novim prostorijama. Zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave i pomoći sportskih prijatelja, adaptirane su prostorije bivšeg kina „Central“, u Školskoj ulici, čime je Klub dobio ukupno više od 170 metara kvadratnih korisnog prostora.

Oko 8,5 hiljada maraka koštala je adaptacija prostorija unutar bivšeg kina Central. Karate klub Hase Karate Do, koji trenutno ima oko 100 takmičara svih uzrasta, dobija bolje uslove za rad i treninge, ukazao je na današnjoj prigodnoj svečanosti trener Semir Hamzić. Pri tome je uputio zahvalnost svima koji su imali razumijevanja i pomogli ovaj projekat, posebno gradonačelniku Husejinu Smajloviću.

Mladi karatisti su više nego zadovoljni novim prostorijama Kluba, što su nam potvrdili Denis Hodžić i Selma Mašić, osvajači brojnih medalja i priznanja na svim takmičenjima. Gradonačelnik Husejin Smajlović cijeni da je veći teret provesti neki projekat nego se boriti protiv defetizma i odsustva želje da se stvari mijenjaju na bolje. Zato je, kako kaže, sretan kada mladi vlastitom snagom i elanom pokažu da je moguće biti uspješan. Trener Hamzić ukazuje da ulaganja nisu do kraja završena. Planirano je da se sanira ravni krov, te kvalitetnije riješi pitanje zagrijavanja novih prostorija.

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box