Portal 072info

Novi skandal na Eurosongu: Rus pokrao cijelu koreografiju?

Iako je ruski predstavnik Sergey Lazarev na Eurosongu jedan od najvećih favorita, uhvaćen je u krađi koreografije. Uzeo ju je od tajlandske plesne grupe

Rusi su se ponovno našli u središtu Eurosong skandala. Samo dan nakon što je članica ruskog nacionalnog žirija izbačena zbog snimanja glasačkih lističa uoči prve polufinalne večeri, njihov predstavnik Sergey Lazarev optužen je za plagiranje koreografije, pišu 24sata.hr.

Podsjetimo, na Youtubeu je procurio snimak članova ruskog žirija koji gledaju nastupe holandskih i armenijskih predstavnika, a u razgovoru potom neko od njih navodi kako su Holandiji dali sedam bodova. U videu se jasno vidi da su ruski članovi žirija prekršili čitav niz strogih pravila: nisu smjeli da se smiju tokom bodovanja, apsolutno je zabranjeno informacije o glasanju objaviti u javnosti, a ne smije se snimati ni ekran.

Snimak je, povrh svega, u startu emitovan na platformi koja omogućava praćenje programa uživo, a nije poznato kome su to Rusi live omogućili gledanje probe. A sada je njihov predstavnik optužen je za plagiranje.

Pjevač Sergey najavljivao je ‘poseban nastup’ u kojem će izvesti jako zahtjevnu koreografiju. Nakon njegova nastupa, mnogi su uočili da se radi o istoj koreografiji talentirane tajlandske plesne grupe koja je tu koreografiju izvela na njihovom talent showu.

Inače, ruska pjesma je na ovogodišnjem Eurosongu najveći favorit. Naši predstavnici se, nažalost, nisu uspjeli plasirati u finale.

 
bh-index.com
Podijelite članak