Srdja trifkovic novembar2021 PS
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 10, 2021 @ 6:40
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Srbijanski historičar Srđa Trifković imao je niz skandaloznih izjava tokom gostovanja u emisiji Ćirilica, u kojoj je izjavio da je Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država koji se nalazi u posjeti BiH, nepristojan, bahat i ima predrasude protiv Srba.

NER FIT

“On je karijerni diplomata i državni činovnik. Ovo su Holbrookei učenici”, rekao je Srđa Trifković i objasnio da govori i o Hillu i Palmeru.

On je kazao da je američki političar Christopher Robert Hill bio dio “zavjera protiv mira i da je to bio najveći ratni zločin”.

Trifković je kazao da Amerika sad Kinu gleda kao svog takmaca, a Europljani su manje spremni da slijede američki diktat.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Escobar prijeti praznom puškom. Neće biti sankcija, neće biti bombardovanja. Njihovo vrijeme je prošlo”, rekao je Trifković u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

On je objasnio neku svoju verziju zašto je Viktor Orban otišao u Banju Luku, te da mu nije padalo na pamet da ide u Sarajevo (nije svakako bio ni pozvan u Sarajevo, op. a.).

“Stvari ne stoje loše. Dodik je svjestan da dalji ustupci ne dolaze u obzir”, rekao je Trifković, koji je konstantno omalovažavao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

LIDER