Novi snimak: Mostarac tvrdi da je policija pretukla njegovog maloljetnog sina

Nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako policajci brutalno tuku jednog mladića, situacija u Mostaru se ne smiruje, a tamošnjim medijima jeavio se čitalac koji tvrdi da je policija pretukla njegovog maloljetnog sina.

Čitalac, koji je želio da ostane anoniman, portalu “Bljesak.info” poslao je snimak koji prikazuje privođenje jedne osobe, prilikom kojeg policajac udara tu osobu.

“‘Moj 14-ogodišnji sin i njegov prijatelj brutalno su pretučeni kad su uhvaćeni nakon tučnjave prošlog tjedna u kojoj nisu sudjelovali”, tvrdi čitalac.

On je dodao da su se zatekli na mjestu gdje se odigrala tuča i da su pretučeni ”i na ulici i u marici”.

”Neka vide kakva je naša policija. Nije dobio ni prekršajnu kaznu. Samo mu rekli da može ići. Ozlijeđen mu je lakat i vidljive su masnice od udaraca palicama po leđima”, rekao je otac pretučenog dječaka koji je prijavu protiv policijskih službenika podnio i Tužilaštvu i federalnoj upravi policije.

https://youtube.com/watch?v=a6N3u3t3cm8%3Fstart%3D15%26feature%3Doembed

Podsjećamo, o brutalnosti policije bruji čitav Mostar nakon što se u javnosti pojavio snimak brutalnog premlaćivanja mladića zbog kršenja policijskog sata. Njega su pred zgradom pretukla dva policajca, koja su kasnije udaljena sa posla do okončanja postupka, a mladića su nakon prijave u stanici pustili da ide kući.

Prethodni članakDžumhur se nakon velikog preokreta plasirao u drugo kolo Challengera u Beogradu
Sljedeći članakStiže nam veliki hladni nalet, očekuju se udari vjetra od 145 km/h i snijeg do 40 cm!