NOVI TREND: Dolaze čokoladne paste za zube

Maksimalno iskorištavanje svakog podatka o koristi za zdravlje postaje vodeći kreator trendova. Agresivna kampanja o koristi jednog sastojka tamne čokolade –  flavanola za zdravlje srca, rezultirala je inovativnim potezom kompanije Crest.

Ova kompanija lansirala je na tržište „čokoladnu pastu za zube“ kako bi ugodila potrošačima koji vode brigu o svom zdravlju, piše Trend&Innovation media servis novinske agencije Atrakcija.

Crest je veliki svjetski brand u proizvodnji pasti za zube i njegovo priklanjenje trendu „zdravih sastojaka“ moglo bi promijeniti filozofiju proizvođača zubne higijene. „Mint chocolat“ je jedna od linija koju je lansirao Crest. Potez ove kompanije, kako piše Trend&Innovation media servis, pokazuje još jednu stvar: kako koristiti već gotove potencijale koje su izgradili drugi.

Velika kampanja koju su proizvođači tamne čokolade vodili kako bi isticali prednosti za zdravlje srca sastojka flavanola, postala je adut u sasvim drugom sektoru ali i još više ojačala trend tamne čokalade kao lijeka za srce.

Na sajtu www.crest.com možete vidjeti sve poteze ove kompanije.

Atrakcija