NOVI VIRUS: Preko Fejsbuka kradu podatke, oštećeno 800.000 ljudi

NOVI VIRUS: Preko Fejsbuka kradu podatke, oštećeno 800.000 ljudi

slika (3)

Nakon što se preuzme plugin, virus ima pristup svemu što ste sačuvali na vašem Web Browser-u, uključujući i profile s lozinkama. Procjenjuje se da je oštećeno preko 800.000 ljudi.

Facebook je ponovo postao meta hakera koji uz pomoć videa dopiru do vaših Fejsbuk podataka preko web Browser-a.

Virus se pojavljuje u obliku linka u mejlu ili kroz privatne poruke na Facebook, a u kojem se navodi kako vas je neko označio u Facebook statusu. Kada odete na Fejsbuk i kliknete na link, bićete preusmjereni na drugu stranicu koja od vas traži da preuzmete ekstenziju ili plugin kako bi pogledali video. Nakon što se preuzme plugin, virus ima pristup svemu što ste sačuvali na vašem web Browser-u, uključujući i profile s sačuvanim lozinkama.

Naravno, ovo je velika prijetnja za sve korisnike, a poznato je da se virus širi ogromnom brzinom pa tako je u samo jednom satu zabilježeno 40.000 napada, i procjenjuje se da je zaraženo preko 800.000 ljudi koji se koriste Chrome Browser.

Google i Facebook, svesni su problema i istakli su kako su blokirali ekstenzijiu, odnosno kako se radi na brisanju linkova s Fejsbuka. Dakle, ako naiđete na čudne poruke, ne klikajte na linkove dok se sve ne stabilizuje.

Izvor: Mobil-Mega

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica