Novinar Dragan Bursać dobio jezive prijetnje smrću: Metak u glavu!

s 25
Podijelite vijest

Novinar i kolumnista Dragan Bursać dobio je sinoć prijetnju smrću, a poruku koja mu je upućena objavio je na svom Facebook profilu.

– Ja sam mrtav ozbiljan, ubit ću te proviriš li ikad u Crnoj Gori. Metak u glavu i pozdrav – napisano je Bursaću. 

Prijetnja je stigla sa profila navodnog Marka Aprcovića
Prijetnja je stigla sa profila navodnog Marka Aprcovića Foto: Facebook

Na ovo je reagirao SDP Crne Gore koji je pozvao nadležne organe da hitno otkriju identitet počinioca ovih prijetnji, te da ga procesuiraju i kazne. 

– Bursać je prepoznat kao novinar koji eksplicitno i otvoreno kritikuje narastajući nacionalizam, klerikalizam i sve one tendencije u društvima regiona koje neodoljivo podsjećaju na pokušaj reanimacije anahrone politike sukoba s kraja prošlog vijeka.

Nažalost, autor ovih prijetnji, kao i mnogi drugi, pronalaze ohrabrenje za svoje primitivno ponašanje i rigidne i retrogradne stavove upravo u društvenom i političkom ambijentu koji je bio karakterističan za nedavnu prošlost a koji se ponovo nastoji stvoriti.

SDP još jednom potencira značaj slobodnog novinarstva i slobodnih medija i potrebu društva i države da predano radi na stvaranju normalnog ambijenta za njihov rad u kojem ovakvih prijetnji neće biti ili će one biti promptno sankcionisane – navodi se u saopćenju.


Podijelite vijest