Novinar koji je snimio Biseru Turković u kupovini: Ako ima hrabrih advokata da mi pomognu, bilo bi dobro

2 11
Podijelite vijest

Novinar Ermin Zatega koji je prije nekoliko sedmica otkrio, fotografirao a potom i objavio da Bisera Turković (SDA), Bakirova ministrica vanjskih poslova BiH, i u kupovinu ide pod pratnjom i službenim vozilima, danas je obavijestio javnost u kojoj je fazi njegov zahtjev upućen ministrici Turković. 

Smrt korupciji – sloboda građanima

– Danas sam uputio urgenciju, Ministarstvu vanjskih poslova BiH. U prepisku je uključen i Emir Mehmedović, glavni upravni inspektor Ministarstva pravde BiH. Upravni inspektorat ima nadležnost i obavezu pokrenuti upravni postupak i sankcionisati službenike koji krše zakon.

Ako ni ovo ne donese rezultate, idemo na sud. Ako ima hrabrih advokata, raspoloženih da mi pomognu i zastupaju pred sudom, bilo bi dobro. Ako ne, snaći ću se i sam.

Smrt korupciji – sloboda građanima – napisao je novinar Zatega.

Niste odgovorili u zakonskom roku od 14 dana

Poštovani,

Na službenu adresu Ministarstva vanjskih poslova sam 14. aprila 2021. godine uputio zahtjev za informacijama u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama BiH.

S obzirom da niste odgovorili u zakonskom roku od 14 dana, ovim putem šaljem urgenciju.

Istovremeno obavještavam i Upravni inspektorat Ministarstva pravde BiH, sa zahtjevom da reaguje u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima i dužnostima.

Ukoliko Ministarstvo vanjskih poslova BiH odbije da dostavi tražene informacije i nakon ove urgencije, tražim da Upravni inspektorat pokrene Upravni spor protiv odgovornih službenika, zbog kršenja Zakona o slobodi pristupa informacijama BiH.

Srdačan pozdrav – naveo je Zatega u dopisu upućenom Ministarstvu. 

Status koji je Zatega objavio na Facebooku
Status koji je Zatega objavio na Facebooku

Podijelite vijest