Novinarka Arijana Saračević tvrdi da je u BiH ušlo šest autobusa s pripadnicima vojnih jedinica iz Srbije, iz Granične službe negiraju

s 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Poznata novinarka Arijana Saračević na svom Twitter profilu, objavila je uzbunjujući informaciju pozivajući se na pouzdan izvor da je da je u BiH ušlo šest punih autobusa s pripadnicima specijalne jedinice Vojske Republike Srbije.

– Juče je u BiH, na graničnom prelazu kod Zvornika, ušlo 6 punih autobusa specijalne jedinice Vojske Republike Srbije. Gdje su otišli ne znam, ni s kojom namjerom. Moj izvor je pouzdan i s lica mjesta – tvrdi Saračević.

ČITAJ JOŠ:  Prosječna cijena novih stanova u BiH više od 2.200 KM po kvadratu
Objava Arijane Saračević
 • Objava Arijane Saračević Foto: Twitter
 • Ti povodom kontaktirali smo Graničnu službu BiH. Glasnogovrnica GS BiH Franka Vican za “Avaz” je rekla kako na području koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, nije evidentiran ulazak autobusa specijalne vojske R. Srbije

  Podsjetimo, ministar odbrane BiH Sifet Podžić u ponedjeljak je odgodio vojnu vježbu koju su Oružane snage BiH i Vojska Srbije trebale održati na Manjači kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra.

  Podžićeva odluka naišla je na žestoke kritike iz RS, a predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zbog ovog poteza je donio odluku o smjeni Podžića, što mora potvrditi i Parlamentarna skupština BiH.

  ČITAJ JOŠ:  CBS u jutarnji program uvrstio pjesmu "Ne volim te Alija", reagirao Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike

  Objava Saračević dolazi u trenutku rasta napetosti u Bosni i Hercegovini i najava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će Republika Srpska povući odluke o Oružanim snagama BiH, indirektnim porezima (Uprava za indirektno oporezivanje) i VSTV-a BiH, te da će SIPA-i biti zabranjen rad na prostoru RS.

  GODISNJICA
  MARKETING