Novinarka BN-a se posvađala s Dodikom na konferenciji: Vi ste obični švercer, da li vas je sramota?

dodik
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sinoć je održao konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu nakon sastanka članova Predsjedništva s Ursulom von der Leyen. Pored brojnih važnih tema, konferenciju je obilježila svađa Dodika s novinarkom BN televizije Slađanom Jašarević. Nakon što je završio obraćanje vezano za posjetu Ursule von der Leyen Bosni i Hercegovini, Dodik se osvrnuo i na aferu “Kiseonik” za koju je istakao kako nije ništa drugo nego podmetanje opozicije koja u saradnji s BN televizijom pokušava narušiti stanje u RS-u.

Tokom obraćanja, Dodik se nekoliko puta obrušio na BN televiziju, pričao je viceve, ali i iznio ružne optužbe što je isprovociralo reakciju novinarke ove televizije Slađane Jašarević koja je Dodiku uputila niz kritika nakon čega je uslijedila i svađa.

“U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili govoriti tako”, oštro je poručila Jašarević nakon čega je Dodik tražio da joj se isključi mikrofon.

Međutim, mikrofon nije isključen, a svađa između Dodika i Jašarević se nastavila.

“Ja sam član porodice poginulog borca, a vi ste u ratu švercovali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi ‘gulite’ ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, da l vas je sramota?”, rekla je Jašarević.

Nakon toga, uslijedila je i reakcija Milorada Dodika.

“Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je dio udruženog zločinačkog poduhvata protiv RS-a i naravno da ste instruisani da radite ovo što radite. Vi ste najveći zlotvori u RS-u”, rekao je Dodik.

Raspravu možete pogledati od 26 minute i 30 sekundi u videosnimku koji je objavio RTRS.

Konferencija za medije je organizovana povodom sastanka članova Predsjedništva BiH sa Ursulom von der Leyen, a Dodik je govorio i o razgovoru sa Gabrielom Escobarom, BN-u, aferi Kisik i drugim temama.

GODISNJICA
MARKETING