Novinarke FTV-a, O Kanala, N1, Nove BH i OBN-a masovno prelaze na “Dodikovu televiziju” Una

img 2025
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nekoliko voditeljica i novinara Federalne TV, N1, Nove BH, O Kanala i OBN-a odlučili su da profesionalne karijere nastave na “Dodikovoj televiziji”, televiziji Una.

Kako Faktor nezvanično saznaje, nove članice ove televizijske kuće bit će Tamara Trgovčević i Maja Popović sa FTV-a. Njima će se pridružiti i Maida Burgić sa O Kanala, Dejana Rosuljaš sa OBN-a i Anđelka Marković sa N1.

Popović se od svojih bivših kolega sa Federalne TV oprostila objavom zajedničkih fotografija na Facebooku.

ČITAJ JOŠ:  Dodik kupio špijunsku opremu za više od 7 miliona KM, detalji nabavke su strogo čuvana tajna

– Sa zadivoljstvom mogu reći da ću biti dio tima Una TV, radit ću kao novinar reporter – u kratkom telefonskom razgovoru za Faktor je rekla Maja Popović.

Trgovčević je odlazak potvrdila objavom na Instagramu.

– Gledaocima hvala na pažnji, a Federalnoj televiziji na sjajnoj četverogodišnjoj saradnji. Javni servis je riznica znanja i iskustva za mladog novinara. Vrijeme je da se krene dalje – napisala je Tamara Trgovčević na svom profilu na Instagramu.

ČITAJ JOŠ:  Dodik: Zbog politike koju vodim nije stradao niko

I Burgić se oprostila od kolega sa O Kanala prije nekoliko dana, a, kako saznajemo, ona će na televiziji Una voditi dnevnik.

U programu “Dodikove televizije”, kada počne sa emitiranjem, gledat ćemo i nekoliko televizijskih lica sa Nove BH.

GODISNJICA
MARKETING