Novo brojanje glasova na biralištima u četiri općine

izbori 21
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Centralna izborna komisija (CIK) naredila je brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mjesta iz izbornih jedinica Bosasnki Novi, Derventa, Gacko i Šekovići.

Navode da se na nekim biračkim mjestima svi glasovi broje, a na nekim se broje po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za određeni organ vlasti. U izbornoj jedinici 007B – Bosanski Novi za načelnika opštine brojat će se listići sa 34 redovna biračka mjesta, saopćeno je iz CIK-a.

Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje ovih glasačkih listića CIK je donio sinoć na hitnoj sjednici, u nastavku razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Nova ponovna brojanja počet će jutros oko 9 sati u Glavnom centru za brojanje u dvorani “Zetra” u Sarajevu, a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi, dodaje se u saopćenju.

Naredba će biti objavljena na internet stranici CIK-a i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING