Portal 072info

Novo otkriće nutricionista: Zapamtite ovaj broj i skinite tri kilograma do kraja mjeseca

Stali ste na vagu i ona je pokazala neočekivanih nekoliko kilograma više? Vrijeme je za male, ali velike promjene

Stručni časopis Cell Metabolism posvećen metaboličkim promjenama došao je do zanimljivih zaključaka po pitanju mršavljenja.

Naime, studije koje su provedene na velikom uzorku muškaraca i žena životne dobi od 20 do 50 godina pokazale su kako je za održavanje tjelesne težine, ali i skidanje kilograma nakupljenih tijekom jeseni i zime potrebno u svakodnevnu rutinu uvrstiti samo jedan čaroban broj.

Riječ je o broju 10 koji bi se trebao usko vezati uz naše dnevne prehrambene navike i postati dio svakodnevne rutine.

Kako funkcionira pravilo broja 10?

Pravilo broja 10 vrlo je jednostavno, a objašnjava koliki treba biti razmak između prvog i zadnjeg obroka u danu. Ova navika je vezana uz metabolizam i probavni sustav koji tijekom dana radi punom parom, a noću bi se trebao odmarati.

Ako doručkujete, primjerice, u 8 sati, vaš posljednji obrok u danu trebao bi biti 10 sati kasnije, odnosno trebali bi prestati jesti između 6 i 7 sati.

Tijekom istraživanja, praćene su svakodnevne prehrambene navike ispitanika, a prema rezultatima, više od dvije trećine njih jede tijekom 15 sati, odnosno dokle god su budni.
Ista skupina ljudi je za potrebe istraživanja u prehranu uvrstila pravilo od 10 sati i to u razdoblju od tri tjedna i to bez ikakvih promjena u meniju.

Rezultati su bili i više nego zadovoljavajući jer su nakon 21 dana:

– prosječno smršavili tri kilograma
– imali su više energije
– razina šećera u krvi je bila besprijekorna te su se pohvalili boljim snom.

Želite li i vi isprobati pravilo broja deset, krenite već sutra. Ujutro obavezno doručkujte te, 10 sati poslije, dan završite s ukusnom i zdravom večerom.

Nakon toga nemojte baš ništa jesti, a ako osjetite glad i slabost popijte punu čašu vode ili nezaslađeni čaj od kamilice ili mente.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box