Novo poniženje Zenice od SDA-ovog premijera: Masovna podrška Kasumoviću, javna obećanja za glas u oktobru!

Podijelite vijest

Nakon što Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem (SDA), ponovo ponizila Zenicu ne raspodijelivši niti jednu marku za Zenicu, oštre su kritike Zeničana. Podsjetimo, VladA FBiH raspodijelila je 21 milion maraka općinama i gradovima, kojom Zenici nije dodijeljena niti jedna marka.

Nakon što je 17. marta donesena sramna odluka o dodjeli 30 miliona KM pomoći za tri bolnice u FBiH ali ne i zeničkoj, novo zabijanje noža u leđa gradu Zenici uslijedilo je danas. To je izazvalo oštre reakcije građana koji za sve krive SDA.

-Rekao sam da neću više nikada glasati, e hoću sada namjerno, glasaću i lobiraću gdje god stignem za Fudu i za svakoga ko je protiv SDA! Svima savjet, dobro pratite šta rade Zenici, kao da ne postoji, kao da je grad u nekoj drugoj državi, pare se dijele drugim gradovima i strankama! – samo je jedan od javnih statusa na Facebooku.

Jedan od javnih statusa na Facebooku.

Povodom ove sramne odluke u režiji SDA, oglasio se i prvi čovjek Zenice Fuad Kasumović, koji je poručio da taman kada je pomislio da Vlada FBiH ne može biti jadnija i bezobzirnija prema građanima Zenice, jutros je pročitao vijesti i iznova shvatio da na ovim prostorima hara i teža pandemija od koronavirusa – “osovina zla”.

ČITAJ JOŠ:  'Bonovi SDA stranke' ugledali svjetlost dana: "Dobiješ gorivo i sendvič da dođeš na predizborni skup..." 

-Fadile, umjesto što mi šalješ pisma koja ti SDA sastavlja, kao čovjeka te pitam: Ima li smisla Kupresu koji, hvala Bogu, još uvijek nema nijednog zaraženog koronavirusom dati 700.000 KM ili 1,2 miliona KM Novom Travniku, po 550.000 KM Širokom Brijegu i Posušju…, a Zenici kao trećem po veličini gradu u FBiH i jednom od najvećih privrednih, univerzitetskih, kulturnih i sportskih centara u FBiH i BiH ne dati ni jednu marku? I zato te zbog svega nabrojanog i još više zbog onoga što nisam nabrojao a znam, Fadile Novaliću pozivam da podneseš ostavku na mjesto premijera Federcije BiH. Odlaskom na svečanost u konjički Igman odakle je ponikao jedan od najvećih klastera koronavirusa u BiH, segregacijskom podjelom novca medicinskim ustanovama, a sada i gradovima i općinama, pokazao si se kao neodgovoran političar za kojeg očito svi građani FBiH nisu isti. Zbog toga, Fadile dok sam ja gradonačelnik Zenice, ti ćeš za mene i većinu Zeničana, biti persona non grata u ovom herojskom gradu u srcu naše Bosne i Hercegovine – poručio je, između ostalog, Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Reakcija GU Zenica i Kasumovića da škole skrate trajanje časa: Grijanje će biti na vrijeme!

Na reakciju Kasumovića uslijedile su salve pohvala i podrške.

-Bravo najbolji gradinačelniče u BiH! Zdravi nam i živi bili, sugrađani Vas vole i podržavaju svaku Vašu odluku. Uz Vas smo!, Gdje su oni članovi i simpatizeri SDA eto koliko stranka brine o njima zbog mržnje prema Zenici i gradonačelniku ovog grada ostavili su i svoje SDA-ovce na cjedilu mi ćemo se izboriti s ovom situacijom i izići iz nje kao pobjednici ako Bog da a njima nek’je na sramotu, TAKO JE GRADONAČELNICE I 93 MI SMO BILI NAJGLADNIJI U BIH., Fadil i ostala ekipa su katastrofa za ovaj narod., Podrška gradonačelniku, sad bi svi trebali biti jedinstveni jer nas se tiče, Mrze Fuada pa i nas Zeničane ne bi nam dali ni zrak da dišemo ni komad hjeba SRAMOTA, Zato ćeš ih poderati u oktobru – samo su neki od brojnih komenatara masovne podrške koju građani pružaju Kasumoviću na društvenim mrežama!

ČITAJ JOŠ:  Kasumović posjetio Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenica 

Podijelite vijest