Novoizabrani predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica posjetio Kasumovića

D8036054 6194 4AB6 9261 33C830F46B6B

Novoizabrani predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Mirnas Buljubašić posjetio je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. 

Sastanku su prisustvovali i raniji predsjednik Udruženja Emin Sijerčić, koji je nedavno imenovan za predsjednika Nadzornog odbora Saveza udruženja penzionera Federacije BiH te Dževad Smailagić, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica.   

Gosti su gradonačelnika Kasumovića informisali o aktivnostima vezanim za održavanje izbora u Udruženju, iskazanim prioritetnim potrebama penzionera i zahtjevima u pogledu poboljšanja njihovog položaja. 

Svesrdno su se zahvalili gradonačelniku i Gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci, a gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručili su i Zahvalnicu za ostvarenu saradnju, veliku podršku i doprinos u poboljšanju materijalnog i socijalnog položaja penzionera/umirovljenika na području Grada Zenica.   

S ranijim predsjednikom Udruženja gospodinom Eminom Sijerčićem smo imali izuzetno dobru saradnju. Vjerujem da će tako biti i s novoizabranim predsjednikom. Grad Zenica koliko je u mogućnosti podržava sva udruženja. Ove godine smo za podršku Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica predvidjeli sredstva u iznosu od 100.000 KM, kao i podršku u vidu prehrambenih paketa. Također, planirana su i sredstva za subvencije karata“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.      

Predsjednik Nadzornog odbora Saveza udruženja penzionera Federacije BiH Emin Sijerčić je podsjetio da je u proteklih nekoliko godina za podršku Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica izdvojeno cca 700.000 KM.  

Prethodni članakGoogle Translate dodao 24 nova jezika
Sljedeći članakIzetbegović se konačno oglasio o propaloj reviziji presude protiv Srbije. Napao Trojku