Portal 072info

Novosađanin, internetska zvijezda: “Kako to živimo ako razumna gesta postane ovako velika vijest?”

Vijest o mladom Novosađaninu Emiru Abduloviću tijekom vikenda izazvala je pravu lavinu komentara na društvenim mrežama, ali i u medijima u regiji.

On je, slučajno udarivši tuđi auto na parkiralištu, učinio nešto što bi trebalo biti uobičajeno, ali je u današnje vrijeme prava rijetkost i ostavio poruku i telefonski broj te fotografiju objavio na svom profilu.

Fotografija se proširila internetom, a čin 27-godišnjaka iz Novog Sada pretvorio se u neočekivani viralni hit.

Upravo smo zato porazgovarali s Emirom koji nam je ispričao sve o događaju koji ga je pretvorio u internetsku zvijezdu.

Pojavio se čovjek u uniformi interventne policije

“U Novom Sadu držim specijalizirani servis Appleovih uređaja  u kojem radimo moj brat i ja. Taj dan sam imao ogromnu gužvu na poslu i jako puno obaveza i u svoj toj žurbi i kaosu, dogodio se taj incident”, govori nam Emir i nastavlja: “Nakon nekih sat – dva vremena zazvonio je telefon i javio se čovjek čiji samo auto udario, pozvao sam ga u servis da se dogovorimo. Na moje iznenađenje, ubrzo u servisu se pojavio čovjek u uniformi interventne policije”.

Naime, Emir je udario automobil policajca, a dodaje kako mu se nečastan čin nikako ne bi isplatio te kako bi ga policajac na kraju zasigurno pronašao.

Cijela je priča završila dobro, a muškarac čiji je automobil udario načinjenu će štetu naplatiti od njegova osiguranja.

novosadjanin_28122014_screen

Viralni hit

“Prije nego što sam napustio mjesto nesreće, fotografirao sam njegov auto i svoju poruku za svaki slučaj da sebe osiguram, ali i da ne ispadne kako sam pobjegao i slično. Ima raznih ljudi. Kasnije sam tu sliku objavio na svom profilu na Instagramu čisto da ljudima pokažem kako bi se trebali ponijeti u takvim situacijama”, govori Emir za Index.

Međutim, ono što nije očekivao jest da će se fotografija pretvoriti u viralni hit.

U kakvom okruženju živimo?

“Nisam se nadao da će slika i poruka privući toliku pažnju. Napravio sam samo nešto što bi svaka normalna osoba trebala učiniti, ništa više. Možda bismo se trebali zapitati u kakvom okruženju živimo ako jedna najnormalnija i razumna gesta postane ovolika vijest. Ali što je tu je”, govori Emir i dodaje da je bio iznenađen kada je vidio da su neke stranice na Facebooku počele dijeliti njegovu fotografiju.

Emir se tako iznenada pretvorio u internetsku zvijezdu, a mnoge su djevojke u komentarima zaključile da im se ne sviđa samo ono što je učinio.

Većina poruka je od djevojaka

“Telefon je počeo zvoniti, počele su stizati poruke s nepoznatih brojeva, što na mobilni, što na Facebook. Sve reakcije su bile pozitivne i ljudi su mi zahvaljivali što postoje ‘takvi’ ljudi. Drago mi je ako sam ljudima otvorio oči i pokazao im da nije teško biti fin”, rekao nam je Emir i dodao da je većina poruka dolazila upravo od djevojaka.

“Često se vodim izrekom ‘It's nice to be important, but it's more important to be nice’ što se i pokazalo točnim”, zaključio je naš sugovornik i dodao: “Ovom prilikom bih želio pozdraviti cijelu Hrvatsku, a posebno moje prijatelje iz Zagreba. Budimo ljudi, to uopće nije teško”.

 

cafe.ba

Podijelite članak