Portal 072info

Nožem usmrtio zeničkog fudbalera: Jasenku Driniću potvrđene četiri i po godine robije

Vrhovni sud FBiH donio je presudu kojom je Jasenko Drinić pravomoćno osuđen na četiri i po godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, koje su rezultirale smrću bivšeg igrača FK Čelik Senida Kulačića (28).

Presuda je donesena nakon što je Vrhovni sud odbio žalbe kantonalnog tužioca, ali i branioca optuženog Drinića kao neosnovane, te potvrdio prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Zenici od 11. jula ove godine.

Senid Kulačić ubijen je 7. marta u restoranu hostela T&M u Zenici, uoči njegovog 28. rođendana. Sjedio je sa Drinićem, Kemalom Kadrićem, Srđanom Pantićem i Arnelom Tufekčićem. Nakon kraće svađe, Drinić je ustao, te preklopnom čakijom Senidu zadao udarac u gornji dio desne natkoljenice zbog čega je došlo do obilnog krvarenja. Tufekčić i Kadrić potom su iznijeli Kulačića iz restorana, a Kadrić ga je odvezao do Kantonalne bolnice u Zenici, gdje je dvadesetak minuta kasnije podlegao. Ubod je bio koban jer je Kulačić pogođen u arteriju.

Nakon prvostepene presude, koja je sada i potvrđena, grupa Zeničana prošetala je ulicama Zenice gdje su, nezadovoljni presudom, od nadležnih tražili ponovljeno suđenje. Kako su tada istakli, presuda je donesena bez informiranja javnosti i porodice koja nije pozvana ni da svjedoči u slučaju, iako je majka ubijenog s prozora sve vidjela.

Kako su tada istakli, porodici je presudu u koverti donio poštar.

faktor.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box