Portal 072info

NS BiH: Rezervacija karata za utakmicu Irska – BiH do 4. novembra

Najvažniju utakmicu godine fudbalska selekcija BiH će odigrati protiv Irske u Dablinu, 16. 11. 2015. godine. Već sada je evidentno veliko interesovanje bh. navijača u zemlji i inostranstvu, koji žele  da prisustvuju ovom meču i pomognu Zmajevima da izbore povoljan rezultat i u konačnici plasman na EP u Francuskoj 2016, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Nakon dogovora NS/FS BiH i FF IRSKE, utvrđena su sljedeća pravila koja se odnose na kupovinu ulaznica za navedenu utakmicu, saopćeno je iz NS BiH.

– Za navijače BiH rezervisano je 2.500 ulaznica, a cijena ulaznice je 50 eura. FF IRSKA neće vršiti prodaju ulaznica za navijače BiH, te je NS BiH ovlašten i nadležan za ovu aktivnost. Zainteresovani pojedinci i organizovane grupe (udruženja navijača, agencije, firme i sl.) mogu aplicirati za odgovarajući broj ulaznica, najkasnije do 04. 11. 2015. godine putem email adrese: irska.karte@nsbih.ba 

Svaki pojedinac može aplicirati za najviše pet ulaznica, uz dostavljanje fotokopije svog identifikacionog dokumenta (pasoša) i spiska navijača/putnika.

Organizovana grupa može aplicirati za više od pet ulaznica, s tim što treba dostaviti fotokopiju identifikacionog dokumenta (pasoša)  predstavnika grupe, te spisak svih putnika sa datumom rođenja, brojem pasoša i mjestom prebivališta, te informacijama o načinu putovanja i eventualnom smještaju u Irskoj.

Nadležna služba NS/FS BiH će razmotriti sve aplikacije do 06. 11. 2015. godine, kada će obavijestiti aplikante i započeti prodaja i dostava ulaznica.

U skladu sa odobrenim aplikacijama, (koje će biti odobrene shodno kompletnosti aplikacije i vremenu podnošenja), prodaja ulaznica će biti realizovana neposredno na blagajni NS BiH, ili dostavljanjem na adresu, uz naknadu troškova pošte na račun aplikanta.

nap.ba

Podijelite članak