Portal 072info

NS BiH se uvrijedio zbog skandiranja navijača, pa kažnjavaju grad: Zmajevi više neće igrati u Zenici

bilinopolje 1
14.11.2019., Zenica, Bosna i Hercegovina - Stadion Bilino Polje u Zenici. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio da Zmajevi više neće igrati utakmice u Zenici na stadionu Bilino Polje.Razlog je skandiranje navijača NK Čelik, popularnih Robijaša, koji su tokom susreta tražili ostavke čelnika NS BiH.

“Poštovani gradonačelniče, ovim pismom se obraćamo Vama kao prvom čovjeku Grada Zenice, a ujedno koristimo priliku da upoznamo i uvažene vijećnike Gradskog vijeća Zenice sa novonastalom situacijom.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Sramno je ono što smo jučer doživjeli u gradu u kojem je NS BiH svojim direktnim angažmanom omogućio da bude mjesto vrhunskih sportskih dešavanja, prvi prioritet za odigravanje međunarodnih utakmica i redovna adresa za dolazak velikog broja konzumenata utakmica naše nacionalne selekcije.

Sve ono što je moglo biti najbolje, od nogometnih projekata do epskih utakmica, vezano je za ovaj grad.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

I onda se dešava ono čemu je bosanskohercegovačka javnost jučer svjedočila, kao i široki TV auditorijum, kada se grupa huligana sa južne tribine od prvog sudijskog zvižduka ustremila i žestoko okomila na sve što ima veze sa NS BiH. Prije svega na predsjednika Saveza, time i na članove Izvršnog odbora, kao i stotine radnika koji participiraju u radu krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini.

Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je veoma neprilično i navesti u pisanoj formi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom ‘dirigenta’ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priredbu”, navodi se u pismu upućenom Fuadu Kasumoviću.

Nogometni savez BiH je poručio kako do daljnjeg Zmajevi neće igrati u Zenici.

“Ne znamo kako, ali ćete morati bosanskohercegovačkoj javnosti , kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto naša državna reprezentacija neće više igrati u Zenici”, navodi se u pismu.

Savez insuinira da je sve krenulo od Nogometnog kluba Čelik.

“Indikativno je da je sve krenulo prije nekoliko dana kada je u NS BiH stigao dopis iz NK Čelik u kojem se traži prethodna najava za ulazak u stadion našeg osoblja, a sve pred početak nastavka drugog kruga takmičenja UEFA Lige nacija”.

Za kraj, Savez je još jednom potvrdio da Zmajevi više neće igrati u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Jasno i glasno kažemo – reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu Bilino Polje dok god budemo ‘dežurni krivci’ za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice”, stoji u pismu kojeg je u ime Nogometnog saveza BiH potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Podijelite članak
  • 59
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

UEFA potvrdila, “Zmajevi” protiv Italije igraju na Grbavici

072info.com

Nastavlja se pad reprezentacije BiH na FIFA-inoj rang listi

072info.com

BiH protiv Iran 12. novembra na Grbavici, za ovaj meč sprema se novi spisak igrača

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6