NSBiH dobio četvrto mjesto za FIFA sudije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nogometni savez Bosne i Hercegovine prvi put je dobio četvro mjesto za FIFA sudije. Tako će u narednoj godinu pravdu na međunarodnim utakmicama dijeliti Irfan Peljto, Miloš Gigović, Antoni Bandić i Luka Bilbija. 

Raspodjela sredstava

Inače, danas je pod predsjedavanjem predsjednika NSBiH Vice Zeljkovića održana 19. sjednica Izvršnog odbora kuće bh. fudbala. Na sjednici su usvojeni nacrt plana prihoda i rashoda NSBiH za 2023. godinu, kao i odluka o raspodjeli sredstava iz marketinškog ugovora sa kompanijom m:tel a.d. Banja Luka klubovima učesnicima m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23.

Usvojeni su izvještaji Disciplinske komisije, Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudije/suđenje i Komiteta za stadione i bezbjednost NSBiH za jesenji dio takmičarske sezone 2022/23 m:tel Premijer lige BiH, kao i ostalih takmičenja u organizaciji NSBiH.

Donijeta je i odluka o prijelaznom roku za igrače amatere u futsal takmičenju NSBiH koji počinje 26. decembra 2022. godine i traje do 20. januara 2023. godine.

Pravilnici za licenciranje

Na sjednici su usvojeni pravilnici za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i licenciranje klubova u domaćim takmičenjima, kao i odluke o rokovima u postupku licenciranja klubova za učešće u UEFA takmičenjima i Premijer ligi BiH za sezonu 2023/24.

Avaz