Portal 072info

NSBiH – Pružiti priliku da sportski razlozi dominiraju

Nogometni savez Bosne i Hercegovine izrazio je “protest i žaljenje” u povodu incidenata prije, tokom i poslije utakmice u Atini protiv Grčke.

– Cijeneći primjerene reakcije iz Grčke, spremni smo pružiti priliku da odnosi dva prijateljska saveza i sportski razlozi ipak dominiraju u narednom periodu. Izražavamo žaljenje što su i naši navijači u jednom trenutku, želeći proslaviti gol, napravili ‘nesportski faul’ – saopćeno je iz krovne bh. nogometne kuće.

Dalje se navodi da su postupci bh. navijača bili neprimjereni ali “uz više senzibiliteta i razumljivi, s obzirom na provokacije, transparente i skandiranja navijača Grčke, koji su zasigurno bili inicijalni povod za ovakvo reagovanje nakon postignutog gola”.

Iz NSBiH ističu da su svjesni da će FIFA kazniti sve ono što je bilo nesportsko i što nije u skladu s nogometnim pravilima.

– Nadamo se da će FIFA uvažiti dio i naših navijačkih emocija ali i činjenicu da su dva saveza objektivno na istom putu – dodaje se.

Na kraju je izražena želja da će revanšu BiH biti dobar domaćin a sve protivnike dočekati kao velike sportske rivale i prijatelje.

Podijelite članak