Portal 072info

NSBiH: Štampano 11.000 ulaznica za susret BiH – Belgija

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvu u Fransuskoj 2016. godine, Bosna i Hercegovina – Belgija, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, 13. oktobra (20.45), pobudila je veliko interesovanje navijača.

Shodno tome, a uzimajući u obzir takmičarski značaj, kao i činjenicu da se radi o utakmici “visokog rizika”, Nogometni savez BiH je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica, saopćeno je iz NSBiH.

Zbog limitiranog kapaciteta i sugurnosnih mjera, štampano je 11.000 ulaznica, od čega 5.800 za tribinu “zapad”, zatim 1.350 za “istok”, 1.800 za “sjever” i 2.050 ua tribinu “jug”.

U ovaj broj uključeno je i 600 ulaznica za sjevernu tribinu, koje će dobiti Nogometna asocijacija Belgije, s tim što je za dolazak gostujućih navijača biti utvrđena posebna sigurnosna procedura, koja obuhvata niz mjera i aktivnosti prije njihovog ulaska u BiH, kao i prilikom ulaska na stadion “Bilino polje”, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box