Nurkić donirao 500 paketa prehrambenih namirnica porodicama širom BiH

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić donirao je 500 paketa sa prehrambenim namirnicama porodicama u različitim krajevima BiH, od Livna, Glamoča i Bosanskog Grahova, preko Kupresa, Banja Luke i Tuzle do Lukavca i Živinica.

Kako je potvrdila humanitarna organizacija Pomozi.ba, pripremljeno je i u toku je podjela pomenutih paketa, te su još jednom iskazali zahvalnost košarkašu Portland Trail Blazersa.

“Uz zahvalnost plemenitom Jusufu Nurkiću, zahvaljujemo i Udruženju za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji Fenix iz Tuzle, Merhametu Kupres, Centru za socijalni rad Živinice, Caritasu BiH, Medžlisu Islamske zajednice Livno, Caritasu biskupije Banja Luka te nenadmašnoj Davorki Vrgoč koja okuplja tim pojedinaca i udruga u Kantonu 10 za predanost brizi za njihove sugrađane u potrebi.

Mi, u Pomozi.ba, osim vrijednih ruku i leđa naših logističara koji su 25 tona hrane sortirali u vrijedne pakete, i dalje imamo samo ono što damo.

Akcija se nastavlja u vidu pomoći u hrani kuhinjama koje obroke za najugroženije kuhaju sa posljednjim rezervama, i u neizvjesnosti do kada će to moći s obzirom da broj korisnika sve više raste”, navodi se u poruci objavljenoj na Facebook stranici Pomozi.ba.

Podsjetimo, Nurkić je u jeku pandemije prošle godine donirao 120 tona prehrambenih artikala, a pored toga, Jusuf je u protekloj godini donirao maske u vrijednosti na desetine hiljada dolara, a jednoj porodici kupio je kuću.

Nedavno je doniorao 100 tona hrane ugroženim u BiH i Hrvatskoj, a bh. košarkaš i mimo očiju javnosti konstantno pomaže najugroženije.

 

IZVORKlix.ba
Prethodni članakDodik o Blinkenovom pismu: Bošnjačka strana je dobila “po nosu”
Sljedeći članakZENICA TUGUJE: Zauvijek nas je napustio prim. dr. Muhamed Vejzagić