Nurkić: Rekao sam treneru da mi se ne sviđa uloga u timu, kasnije sam iskoristio šansu

h 13
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bh. centar i član NBA tima Portlanda, Jusuf Nurkić, igra jednu o svojih najboljih u karijeri, pogotovo kad se govori o najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

I sam Nurkić je svjestan svoje dobre forme (prosjek od 14,4 poena, 10,9 skokova i 2,8 asistencija), što je i sam rekao i intervjuu koji je dao za The Athletic

Vjerovao u sebe

Sezona za bh. centra nije počela dobro, a Nurkić je govorio o tome kao i svom odličnom odnosu s trenerom Čonsijem Bilapsom (Chauncey Billups), te kako je ubrzo nakon razgovora, ali i ukazane šanse, popravio svoju formu.

– Rekao sam Čonsiju i igračima da mi se ne sviđa uloga u ekipi. Ali, rekao sam da poštujem trenera dovoljno da to i učinim. Rekao sam: “Poštujem te kao osobu, kao igrača, kao trenera i šta god tražiš od mene, uradiću to”, priča Nurkić.

Na bolje igre i veću minutažu Nurkića utjecalo je i to što je dobar dio ekipe bio zaražen koronavirusom. 

– Uvijek sam vjerovao i znao koliko mogu, samo sam čekao trenutak da dođe, rekao je Nurkić.

Bh. centar je u posljednjoj godini ugovora, i smatra interesanata neće manjkati, mada u srcu želi da ostane u Portlandu.

Otvara igralište

Nurkić je govorio kako želi pomoći beskućniciima u Portlandu, te ima namjeru da bude tamo kako bi otvorio novo košarkaško igralište koje je izgradio u Centru za obrazovanje i kulturu Bošnjaka u jugoistočnom Portlandu.

Također, želi da nastavi da igra sa svojim bliskim prijateljem i partnerom Dejmijanom Lilardom (Damian Lilard).

– To je ono što želim da bude i dalje. Ovo sam ja. I samo ću se poboljšati, zaključio je Jusuf Nurkić.