Nurkić uoči Eurobasketa: Ne bojimo se nikoga, igramo za narod koji voli BIH

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje duel prvog kola Evropskog prvenstva protiv Mađarska. Naša selekcija je smještena u grupu smrti, a centar “Zmajeva” Jusuf Nurkić poručio je da se BiH nikoga ne boji.

U razgovoru sa slovenskim novinarima otkrio je da je malo nedostajalo da zaigra za Sloveniju, ali da je srce odlučilo da igra za Bosnu i Hercegovinu. 

Na pitanje novinara N1 Semira Mustafića koliko je grupa smrti, gdje smo smješteni još i sa Francuskom, Slovenijom, Litvanijom i Njemačkom, dodatni motiv igračima, Nurkić je rekao:

– Mi prvo igramo za sebe, za grb, za BiH. za narod koji voli BiH. Igrat ćemo i za selktora to je dodatni motiv da budemo ozbiljniji. Svaki protivnik je ozbiljan i nije ovdje slučajno. Svi igraju košarku kao i u fudbalu i bilo kojem sportu. Mislim da se ne trebamo bojati nikoga i ne bojimo se nikoga kao što smo izašli sa Francuskom i odigrali dobru utakmicu – izjavio je Nurkić.Podsjetimo, utakmica Bosne i Hercegovine i Mađarske na programu je u 14:30 sati.