Portal 072info

Nutella odbila isprintati ime djevojčice Isis na teglu

SAN FRANCISCO, CA - AUGUST 18: Jars of Nutella are displayed on a shelf at a market on August 18, 2014 in San Francisco, California. The threat of a Nutella shortage is looming after a March frost in Turkey destroyed nearly 70 percent of the hazelnut crops, the main ingredient in the popular chocolate spread. Turkey is the largest producer of hazelnuts in the world. Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Iz kompanije Nutella su petogodišnjoj djevojčici iz Australije kazali kako ne mogu isprintati njeno ime na teglu ovog popularnog čokoladnog namaza jer je previše provokativno.

Ime Isis je djevojčici donijelo probleme, iako se to ime donedavno vezalo samo za ime egipatske boginje.

Tetka od Isis je željela kupiti svojoj miljenici pet personalizovanih tegli Nutelle, ali joj je rečeno da je to ime previše kontroverzno da bi bilo isprintano.

Prema novinama Sydney Morning Herald, izvršni direktor kompanije Nutella je čak kontaktirao Isisinu majku da bi je pitao za kćerkino ime.

“Vi zaista pravite ime moje kćerke prljavim”, kazala je djevojčicina majka. “Odbili ste ime moje kćerke jer je u javnosti povezano sa nečim što je negativno”, dodala je.

proxy

No, ovo nije prvi put da ime Isis “pravi” probleme. Nedavno je inžinjerka iz San Francisca Isis Anchalee ostala bez profila na Facebooku zbog svoga imena.

ba.n1info.com

Podijelite članak