Portal 072info

NVO MALA: Pomozimo sebi i drugima!

U organizaciji “NVO Mala” u Zenici će se održati veliki humanitarni koncert u korist formiranja projekta “Banka koštane srži u Bosni i Hercegovini”.

Pod pokroviteljstvom Asime i Ivice Osim, Husejina Smajlovića, načelnika Općine Zenica, i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na koncertu će nastupiti Halid Bešlić, Hanka Paldum, Denial Ahmetović, Nihad Alibegović, Enes Begović i gosti iznenađenja.

U promociji ovog trenutno najznačajnijeg humanitarnog projekta u državi, jer će njegovom realizacijom brojni Bosanci i Hercegovci oboljeli od leukemije dobiti priliku za izliječenje, sudjeluju eminentni medicinski stručnjaci na čelu sa Bakirom Nakašem, Elmirom Čičkušićem, Aširom Kopićem, Alma Mekić-Abazović, Ferida Čolaković, Alma Petrušić i drugi, te brojni poznati sportisti i humanitarni bh ambasadori, koje predvode Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i Asmir Begović. Za sve njih, njihove saradnike i prijatelje časno je biti dio ove priče i pokazati veliko bosanskohercegovačko srce.

Humanitarni koncert kojim se nastoji pomoći, da “Banka koštane srži u BiH” priključi se u mrežu evropske i svjetske banke, te da pacijenti iz Bosne i Hercegovine imaju veće šanse za ullječenje u našim transplatacionim centrima i po daleko nižim cijenama, održati će se u Gradskoj Areni u Zenici u četvrtak, 3. septembra.

Fena

Podijelite članak